Fibrant in Urmond produceert Caprolactam in de fabriek op het Chemelot terrein. Tijdens het productieproces ontstaat Ammoniumsulfaat (AS) als bijproduct. Fibrant vermarkt dit wereldwijd als meststof.

Fibrant heeft besloten om de vermarkting, het transport, de opslag en de verlading van Ammoniumsulfaat met aanverwante processen opnieuw in te richten. Voor het traject van vrachtwagenverlading in de fabriek tot en met scheepsbelading in de binnenvaarthaven, was Fibrant in gesprek met meerdere partijen die in aanmerking kwamen om deze logistieke dienstverlening op zich te nemen.

Bij transport, opslag en overslag is bijzondere aandacht nodig voor het corrosieve gedrag van het product en het minimaliseren van stofvorming.

Gegeven de situatie dat dit gehele traject opnieuw ingericht moest worden, heeft Fibrant aan Rendin gevraagd om mee te denken om met ieder van de potentieel logistiek dienstverleners tot het best passende concept te komen. In aansluiting hierop heeft Rendin de vraag gekregen om de consequenties in capaciteiten, investeringen en operationele kosten door te rekenen en met een eindevaluatie te komen.

Gedurende het project zijn in goede samenwerking met de verschillende partijen verrassende oplossingen bedacht voor een efficiënte en toekomstbestendige manier van transport, opslag en verlading.