Daelmans Banket maakt in haar hoofdvestiging in Nieuwkuijk o.a. kokosbanket, cakejes, bladerdeegbanket en diverse seizoensproducten. Deze heerlijke producten worden met zorg in veel variëteiten geproduceerd.

Verbeteren omstellen

En juist die variëteit leidt tot veel omstellen om ook de producten vers en de voorraden laag te houden. Vanuit de LEAN filosofie is het omstellen verlies. Het kost machinetijd en arbeid. Om toch te beantwoorden aan de vraag naar lekker product met veel variëteiten voor een goede prijs, moet het omstelproces zo efficiënt mogelijk verlopen.

Daelmans Banket heeft Rendin gevraagd daarin mee te denken en oplossingen aan te dragen. Zoals bij veel projecten is het vraagstuk in de basis een 'klassieker' die bij veel bedrijven terugkomt, maar maken de omstandigheden het vraagstuk specifiek. In dit geval gaat het daarbij om o.a. procestijden in de oven, opwarmtijden van chocolade, randvoorwaarden m.b.t. allergenen, de randvoorwaarden door de gebouwstructuur en natuurlijk de hygiënische aspecten.

Rekening houdend met al deze omstandigheden heeft Rendin weer interessante mogelijkheden voorgesteld vanuit proces, techniek en organisatie.