De afdeling Dock Services van Royal FloraHolland verzorgt de aankomst van de internationale sierteeltproducten op de veiling. Het betreft voornamelijk de import van bloemen. De werkzaamheden bestaan vooral uit het ontvangen, controleren, pre-koelen, sorteren en opslaan van importdozen, die meestal binnenkomen op vliegtuigpallets (ULD’s).

Om het proces, de capaciteit en de efficiëntie te verbeteren heeft Royal FloraHolland besloten om voor de locatie in Aalsmeer een sorteermachine realiseren. Aan Rendin is gevraagd de aanvraag en de realisatie te coördineren.

In het najaar 2022 heeft Royal FloraHolland het besluit genomen tot realisatie van de sorteermachine en in november is de overeenkomst met de BEUMER Group getekend. Zie bericht.

Met een nieuw te ontwikkelen software applicatie krijgt iedere doos vooraf een positie op een stapelwagen toegewezen, rekening houdend met de uitgangspunten die voor de ontvanger gelden. De sorteermachine scant de dozen, biedt ze aan bij de juiste kar en verzorgt op een slimme manier de informatie voor de medewerkers die de dozen op de stapelwagens plaatsen. De handig gekozen configuratie van de sorteermachine maakt de variatie in grote en kleine zendingen mogelijk met behoud van hoge capaciteit en minimale loopafstanden voor medewerkers.