Sponsoring

Dank aan opdrachtgevers

Met dank aan de opdrachtgevers kan Rendin terugzien op een mooi 2019.

We zijn alle opdrachtgevers zeer erkentelijk voor het gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. Om onze waardering te laten blijken, hebben we nagedacht over passende relatiegeschenken. Rendin heeft er ook dit jaar voor gekozen om de waardering te laten blijken door hulp aan onze naasten.

Dit jaar is de keuze gevallen op Afrika en wel meer specifiek op het Job Booster project in Tsjaad.

Tsjaad is een land dat vaak wordt vergeten. Armoede en (jeugd)werkloosheid zijn twee grote uitdagingen waar het land voor staat. De jongeren zijn leergierig en ze willen werken aan hun toekomst. Met de hoop dat het in de steden beter is, trekken veel jongeren weg van het platteland. Eenmaal in de steden blijkt het lastig om werk te vinden.  Job Booster Tsjaad wil deze jongeren begeleiden naar een baan.

In Tsjaad ontvluchten veel jongeren de armoedige omstandigheden op het platteland   en trekken naar de steden. In de steden is echter ook nauwelijks werkte vinden, zodat veel van deze jongeren niets anders rest dan in groepen op straat hangen. Criminaliteit, misbruik en verslaving zijn het gevolg. Deze jongeren horen in principe ook bij de doelgroep van Job Booster. Daarnaast richt Job Booster zich op jongeren die in de landbouw willen werken.