KS Profiel is specialist in de productie van koudgevormde stalen profielen volgens het proces van rolvormen. Als eerste worden coils op de slitter opgedeeld in ringen met de juiste breedte. Deze ringen gaan vervolgens op de decoilers bij de profileerlijnen. Vaak moeten de profielen van een gatenpatroon voorzien worden. Het ponsen van deze gaten vindt plaats tussen de decoiler en de profileerlijn.

Het profiel krijgt zijn vorm door een op de walslijn, waarbij iedere walsstand het profiel een stukje verder vormt vanaf vlakke band tot de uiteindelijk gewenste vorm. Voor de meeste profielen zijn enkele tientallen van deze walsstands nodig.

KS Profiel heeft aan Rendin gevraagd om te ondersteunen bij het verbeteren van het productieproces en het ombouwproces om zo de OEE-prestatie (Overall Equipment Effectiveness) van de de profileerlijnen te verbeteren.

Daaronder vallen allerlei vraagstukken die direct of indirect bijdragen aan de verbetering van de OEE, zoals hulpmiddelen voor handling, hulpmiddelen voor het verpakken, stroomlijnen van (de voorbereiding van) het ombouwproces, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe productielijnen.

Daarnaast levert Rendin een bijdrage in de analyse van de productieresultaten en hoe dit effect heeft in de verrekening tussen de units en de calculaties voor de klanten.

KS Profiel is volop in ontwikkeling en het is mooi om in die dynamiek bij te dragen aan een positief resultaat.