KS Profiel is specialist in de productie van koudgevormde stalen profielen volgens het proces van rolvormen. Als eerste worden coils op de slitter opgedeeld in ringen met de juiste breedte. Deze ringen gaan vervolgens op de decoilers bij de profileerlijnen. Vaak moeten de profielen van een gatenpatroon voorzien worden. Het ponsen van deze gaten vindt plaats tussen de decoiler en de profileerlijn.

Het profiel krijgt zijn vorm door een op de walslijn, waarbij iedere walsstand het profiel een stukje verder vormt vanaf vlakke band tot de uiteindelijk gewenste vorm. Voor de meeste profielen zijn enkele tientallen van deze walsstands nodig.

KS Profiel heeft aan Rendin gevraagd om te ondersteunen bij bedrijfskundige analyses en de verdere inrichting van de verschillende business units. Dit in aansluiting op eerdere projecten bij het productiebedrijf van KS Profiel om het productieproces en het ombouwproces te verbeteren. Op die manier komen de technische en bedrijfskundige aspecten mooi samen.

Concreet krijgt dit gestalte in de analyse van de productieresultaten en hoe dit effect heeft in de verrekening tussen de units en de calculaties voor de klanten.

KS Profiel is volop in ontwikkeling en het is mooi om in die dynamiek bij te dragen aan een positief resultaat.